Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Professor Andrew Jones

Assistant DVC for Innovation and Business/ Professor of Applied Physiology
Sport and Health Sciences
University of Exeter, UK

Τίτλος της Κεντρικής Ομιλίας

‘The Road to the 1:59 Marathon: How Sports Science helped Eliud Kipchoge make history’

Βιογραφία

Ο Καθηγητής Andrew M Jones είναι καθηγητής Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας στο Τμήμα Αθλητικών και Επιστημών της Υγείας του Πανεπιστημίου Exeter του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για την έρευνά του στους παρακάτω τομείς: 1) Έλεγχος και περιορισμοί του οξειδωτικού μεταβολισμού του μυός, 2) Λόγοι αδυναμίας άσκησης σε υγιείς και πάσχοντες, 3) Φυσιολογία του αναπνευστικού και συγκεκριμένα αναφορικά με την κινηματική των αεριών και τον πνευμονικό αερισμό κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την άσκηση και 4) Φυσιολογία και διατροφή της αθλητικής απόδοσης συγκεκριμένα σε σχέση με τα αθλήματα αντοχής του στίβου.

Έχει συγγράψει περισσότερα από 350 ερευνητικά και άρθρα ανασκόπησης (20.801 αναφορές στο Scopus) και είναι συν-συγγραφέας τριών βιβλίων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της American College of Sports Medicine, της British Association of Sport and Exercise Sciences, του European College of Sport Science and της Physiological Society.

Είναι ο διευθυντής έκδοσης του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού Medicine & Science in Sports & Exercise και μέλος του Editorial Board σε έξι διεθνή επιστημονικά περιοδικά της αθλιατρικής και της αθλητικής επιστήμης.

Ο καθηγητής Jones είναι σύμβουλος σε κυβερνητικούς φορείς για τον αθλητισμό και εμπορικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένων των UK Athletics, the English Institute of Sport, Gatorade Sports Science Institute και Nike Inc.

SWITCH THE LANGUAGE