Προσκεκλημένοι Ομιλητές

Jayden (Yongjae) Kim

Professor for Sport Management, Kutztown University, Pennsylvania, USA 

Τίτλος ομιλίας: Unlocking the game: The future of sport marketing research through Biometrics

Ο Kim είναι Καθηγητής Διοίκησης Αθλητισμού στο Κολέγιο Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Kutztown (KU). Ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Επιχειρήσεων Αθλητισμού του KU, έχει συνεργαστεί με πολλές επαγγελματικές ομάδες αθλητισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως. Με κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον στο νευρομάρκετινγκ και τη συμπεριφορά του καταναλωτή στον αθλητισμό, έχει δημοσιεύσει πάνω από 40 άρθρα σε περιοδικά διοίκησης αθλητισμού με κριτές, κεφάλαια βιβλίων και τεχνικές εκθέσεις, και έχει παρουσιάσει πάνω από 70 ομόκεντρες παρουσιάσεις σε συνέδρια εντός και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Παρά την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας βιομετρίας, η έρευνα στον τομέα του μάρκετινγκ αθλητισμού συχνά παραβλέπει την πλούσια πληροφόρηση που οι βιομετρικές μέθοδοι, όπως η παρακολούθηση του βλέμματος, η ανάλυση της έκφρασης του προσώπου, η αντίδραση του δέρματος στην ηλεκτρική αγωγιμότητα (GSR) και το ηλεκτροεγκεφαλόγραφο (EEG), μπορούν να προσφέρουν. Αυτές οι προσεγγίσεις παρέχουν εισαγωγές στις αντιδράσεις του καταναλωτή σε βαθύτερο επίπεδο, αξιοποιώντας υποσυνείδητες και συναισθηματικές διαστάσεις που οι παραδοσιακές μέθοδοι, όπως οι έρευνες, ενδέχεται να παραβλέπουν. Η ενσωμάτωση των βιομετρικών μεθόδων στην έρευνα μάρκετινγκ αθλητισμού επιτρέπει μια πιο σφαιρική κατανόηση των συμπεριφορών του καταναλωτή, των προτιμήσεων και των επιπέδων συμμετοχής, ιδίως ως αντίδραση σε ένα προηγμένο περιβάλλον μέσων.

Η παρουσίαση αυτή στοχεύει στο να εμπνεύσει έναν παραδειγματικό μετασχηματισμό στην έρευνα μάρκετινγκ αθλητισμού, υποστηρίζοντας μια πιο περιεκτική, βιομετρικά οδηγούμενη προσέγγιση που ευθυγραμμίζεται με τη δυναμική φύση της σύγχρονης κατανάλωσης του αθλητισμού. Αυτό δεν θα φωτίσει μόνο το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της βιομετρίας στην έρευνα μάρκετινγκ αθλητισμού, αλλά θα παρέχει και εφαρμόσιμες εισαγωγές τόσο για τους ερευνητές όσο και για τους επαγγελματίες για να παραμείνουν μπροστά σε αυτό το ανταγωνιστικό και γρήγορα μεταβαλλόμενο πεδίο.

Γιάννης Πανούσης

Πρώην Πρύτανης & Ομότιμος Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Τίτλος ομιλίας:

Ο Γιάννης Πανούσης σπούδασε Νομική και Πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Πουατιέ στη Γαλλία με ειδίκευση στην εγκληματολογία.

Είναι πρώην Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και πρώην καθηγητής Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

SWITCH THE LANGUAGE